Mooie historische roman
Ik zie je aan de overkant van Brenda Meuleman speelt zich af tijdens Operatie Marketgarden.
We volgen 4 verschillende verhaallijnen.
In het bezette Nijmegen werkt Hanna als verpleegkundige in het plaatselijke ziekenhuis. Ze wordt dagelijks geconfronteerd met de gruwelijkheden van de oorlog.
Haar zus Claar zit in het verzet. Zij zet dagelijks haar leven op het spel om de levens van anderen te redden.
Hun moeder Antonia werkt als verloskundige en fietst tussen de bombardementen door om de moeders en hun babies te helpen.
Daarnaast is er nog de Amerikaanse soldaat Walter die niet kan wachten om in actie te komen.
Het is een meeslepend verhaal wat goed historisch onderbouwd is. Door de verschillende verhaallijnen blijft het boek boeiend tot het einde. Helaas miste ik wel wat diepgang bij de personages.
Wat ik zelf heel fijn vond was het nawoord waarin de onderbouwing van het boek goed werd uitgelegd. Het is een eerbetoon aan de verzetshelden, soldaten en burgers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
We volgen 4 verschillende verhaallijnen.