Oorlogsroman vol spionage
Deze oorlogsroman is het debuut van Luca Brosch en speelt zich af tijdens de eerste wereldoorlog in het neutrale Davos, Zwitserland.
Johanna Gabathuler is de dochter van de directeur van een sanatorium voor rijke cliënten. De cliënten ervaren daar luxe en rijkdom terwijl ondertussen de oorlog woedt en er verschrikkelijke gevechten plaatsvinden in de loopgraven. Johanna heeft zelf als verpleegster gewerkt tijdens deze oorlog. Daar is ze verliefd geworden op de Duitse soldaat Erich en ze raakt zwanger van hem. Voordat ze kunnen trouwen sneuveld Erich. Johanna komt noodgedwongen terug naar huis waar ze bevalt. Haar vader zorgt er voor dat haar baby direct bij haar wordt weggehaald en hij heeft ondertussen ook een huwelijk voor haar geregeld. Dan wordt Johanna door de Geheime Dienst gerekruteerd als spion en begint een zoektocht naar haar kind.
Ik moest erg wennen aan de schrijfstijl van dit boek en werd er niet echt door geraakt. Bijna alle personages hebben een dubbelrol waardoor ik af en toe het overzicht kwijtraakte. In een hoog tempo volgen sabotage, spionage, verraad en misdrijf elkaar af. Ondanks dit vond ik het boek niet echt spannend worden.
Hou je van een oorlogsboek vol spionage? Dan is dit boek zeker een aanrader!
Bedankt LS Uitgeverij voor dit recensie-exemplaar
Hou je van een oorlogsboek vol spionage? Dan is dit boek zeker een aanrader!
Bedankt LS Uitgeverij voor dit recensie-exemplaar