Goed debuut
Ik mocht van LS uitgeverij een recensie exemplaar ontvangen van Zoete Overwinning. Dit is de debuutroman van Jorinde Molenaar, en het eerste deel uit de trilogie De Zaanse Cacaotrilogie.
En wat voor debuut is het! Echt heel goed! Haar schrijfstijl doet me denken aan Lucinda Riley.
Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld. Hierdoor worden sommige stukken meerdere keren verteld, vanuit een andere invalshoek. Hier moest ik even aan wennen. Het laatste stuk van het verhaal vond ik iets minder maar de rest vond ik erg goed.
Het verhaal speelt zich af in Zaandam, van 1912 tot 1917. Je wordt meegenomen in de groei en ontwikkeling van de verschillende personages.
Het verhaal gaat over 3 vriendinnen Noor, Fieke en Annabel. Waarbij de meeste aandacht uitgaat naar Noor. Haar vader heeft een cacaofabriek en door een noodlottig ongeluk komt zij aan het roer van het bedrijf te staan.