Eenzijdige anti Trump roman
Ik heb niks met politiek of het nu links of rechts is het maakt mij niks uit, maar van deze roman spat de anti Trump en alles wat maar aan hem gelinkt kan worden er vanaf. En dat is jammer zeker omdat de schrijver van dit boek een scenario schetst voor een aanslag van van IS. Leuk bedacht voor een man die zijn sporen aan het toneel en bij diverse omroepen en productiehuizen op het mediapark heeft verdiend, maar met een reëel scenario heeft het allemaal niets te maken. sterker nog het scenario dat hij schetst voor een mogelijke IS aanslag wordt helemaal politiek gezien gelinkt aan clubjes die aan de kant van Trump staan. Het is dat het fictie is, anders zou je nog gaan denken dat de haat van deze man jegens Trump en zijn mensen zo erg is dat hij in zijn meest duistere gedachte over hen in het echt in staat acht dat zij het voor elkaar weten te boksen dat IS als een soort van marionnete pop een aanslag voor ze pleegt om zo de verkiezingen in Amerika te winnen.
Over IS schrijft hij zelf alleen maar algemene weetjes, maar gaat niet echt diep in over het ware karakter van een IS terrorist die bereid is om te sterven. Sterker nog hij zet ze neer als mensen die bang zijn voor de dood. En bij een zogenaamde dreiging van IS met eisen erin gesteld zet hij ze haast neer als RAF terroristen. Nee ook hier slaat de schrijver de plank flink mis.
Maar oké misschien is het met dit boek alleen maar om te doen geweest om zijn meest duisterste fantasie te uiten over een bepaalde president die in Amerika voor vier jaar het voor het zeggen heeft gehad. Jammer dat hij hiermee het hele onderwerp in deze roman zelfstandig onderuit heeft weten te halen