Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een succesvol goeroe leert op een uiterst pijnlijke manier de keerzijde van roem kennen

MarkChristiaan 15 november 2021 Auteur
In de roman Ruimte schrijft Walter van den Berg over het relaas van Wes, een jongen die op vroeger leeftijd zijn vader heeft verloren en als zijn moeder een nieuwe vriend krijgt opgroeit in een huis waar het geweld en alcoholmisbruik van zijn stiefvader heel normaal is.
Als Wes 12 is ontvlucht zijn moeder samen met hem het huis. En komt zij terecht bij een vriendin die middels haar broer haar een nieuw onderkomen weet te regelen.

Later schrijft Wes een succesvol zelfhulpboek en zien de lezers van dat boek hem als een soort van Goeroe. Als hij op een dag een onhandige opmerking maakt tegen een van zijn lezers die hij astronauten noemt, leert hij op een pijnlijke manier de keerzijde van beroemd en succesvol kennen.

Met zijn moeder een onzekere vrouw die wat lijkt lijd aan verlatingsangst en de pech heeft om de verkeerde keuze te maken in mannen heeft hij nog wel es contact maar door het hele boek heen is het contact tussen hen erg oppervlakkig, ze hebben elkaar niet zo veel te vertellen. Zijn moeder kampt met haar eigen probleem het niet kunnen verwerken dat de relatie die zij zelf ontvluchtte heel gewelddadig was. Wes is door zijn verleden meer een persoon geworden die een hele muur om zich heen heeft gebouwd en is daardoor moeilijk benaderbaar

De roman leest lekker weg, het beschrijft heel goed wat geweld en pesterijen met een mens op latere leeftijd doen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van MarkChristiaan

Gesponsord

Onder leiding van miljonair Anne helpt Jessie in 1918 bij de Franse wederopbouw door kinderbibliotheken op te zetten in omgebouwde ambulances. Totdat ze op een dag spoorloos verdwijnt.

'Uniek aan Wondermond is de keuze van Goemans om een verwende, kortzichtige, mannelijke tiener als hoofdpersonage te nemen in een verhaal dat zo duidelijk stoelt op vrouwenstemmen en verborgen vrouwenleed.'

'Vanhauwaert weet een unieke literaire ervaring te creëren. De inhoud en vorm zijn zo met elkaar versmeed dat ze niet los van elkaar gezien kunnen worden,' zegt de vakjury over het debuut.

Een hartverwarmend verhaal over vasthouden en loslaten te midden van de storm, en een vriendschap die zelfs de diepste wonden heelt. Van de auteur van Onder de magnolia.