Leest lekker weg
Afgelopen week las ik ‘De rest van de waarheid’ van Jagritta Olthof. Ik werd direct het verhaal ingetrokkenen en was net als de hoofdpersoon zeer gedreven om te ontdekken wat er nou precies gebeurd was.
Ik ben dol op het psychologische aspect in verhalen en in dit boek wordt daarmee ook gespeeld. Wat is de waarheid? En wiens waarheid is dat? Klopt dat wel? Of kan een waarheid meerdere lagen bevatten? Stof tot nadenken.
Er was een personage waarvan ik het karakter wat lastiger te rijmen vond met haar beroep en handelen, al kan ik me voorstellen dat andere lezers dat contrast juist weer extra interessant vinden.
Het verhaal leest lekker weg en er zaten een aantal mooie wendingen in. Ik had het boek dan ook snel uit!
Leuk weetje: de creatieve auteur heeft het verhaal voor deze thriller bedacht in een opslagbox, om zo zelf te ervaren hoe het is om in een kleine ruimte opgesloten te zitten. Dat is nog eens research doen!