Prachtig en waardevol prentenboek
We vielen met onze neuzen in de boter met recensie-exemplaren de afgelopen weken. En dit mooie boek is wel een kers op de taart!
Het prentenboek is geschreven vanuit het perspectief van Adam, bij wie een nieuw meisje in de klas komt. Ze trekt zich terug en is steeds aan het tekenen. Als Adam haar verdrietige tekeningen ziet, bijvoorbeeld van oranje boten in de storm en kapotte tenten, wil hij weten wat er aan de hand is. Door te praten met zijn juf, vader en oma beseft hij zich dat ze veel moet missen en helemaal alleen is en dat maakt hem verdrietig. Hij wil graag haar vriend worden en maakt een kleurrijk plan wat slaagt!
‘Het meisje voor in de klas’ is een prachtig prentenboek met een ontroerend verhaal dat kinderen wil helpen te begrijpen hoe het is om een vluchteling te zijn. Het sprak onze bijna-kleuter zeker aan. Het verhaal is in de ik-vorm vanuit Adam geschreven en dat leek heel goed aan te slaan bij hem. Hij kan nog niet echt beseffen wat vluchten inhoudt, maar dat er kinderen zijn die iets moeten missen, die verdrietig zijn en alleen, riep wel iets bij hem op. Het einde is ontroerend en na het verhaal volgen 5 ideeën/tips om gevluchte kinderen te helpen, wat het boek nog wat meer waarde geeft! En eigenlijk zijn het überhaupt goede tips om bijv. een nieuw kind in de klas te verwelkomen of vrienden te maken, en hoop ik dat het idee blijft hangen bij mijn zoontje!
Zeker één om er vaker bij te pakken! Dank aan @uitgeverijdefontein voor het recensie-exemplaar!