Een hekel aan liefde

Marloes 19 januari 2025
Eén van de belangrijke regels in mijn leesleven is 'Ali Hazelwood schrijft het, ik lees het’ dus ik was erg blij met deze bundel waarin je in drie novelles de vriendinnen Mara, Sadie en Hannah volgt. Ze hebben uiteenlopende carrières in de wetenschap hebben en moeten de nodige hobbels overwinnen, ze wonen niet bij elkaar in de buurt maar praten regelmatig enthousiast bij en ze komen in contact met mannen voor wie ze uiteraard écht geen gevoelens zullen ontwikkelen, totdat alles ineens anders loopt.

Het eerste verhaal, Onder één dak, is meteen mijn favoriet: milieuwetenschapper Mara erft de helft van een huis van Helena Harding, haar PhD-adviseur, mentor van de afgelopen 8 jaar en de Oprah van de klimaatwetenschap. Ze moet deze woonruimte echter delen met Helena's neef Liam, advocaat in dienst van een oliemaatschappij en haar totale tegenpool, en dit is echt een heerlijk enemies to lovers-verhaal vol grappige gesprekken, miscommunicatie die haar hersenspinsels voert, een grote dosis humor en onverwachte kwetsbaarheid.

Ook de andere verhalen zijn zeker het lezen waard: in Opgescheept met jou beleven civiel ingenieur Sadie en Erik een leuke en intense dag samen, maar daarna ontloopt ze hem liever. Dat lukt alleen niet meer als ze samen in de lift vast komen te zitten... Tot slot brengt Onder nul je naar Antarctica, waar Hannah en Ian, die allebei voor NASA werken, elkaar weer tegenkomen als zij gered moet worden terwijl ze veelbelovend onderzoek uitvoert.

Alle verhalen bevatten Ali's kenmerkende vlotte, humoristische en meeslepende schrijfstijl, hechte vriendschap, interessante thema's, chemie, knetterende dialogen en gedachten die lekker over the top zijn, waardoor je regelmatig zit te grinniken. De novelles zijn leuk opgebouwd en krijgen vaak meer diepgang door flashbacks, ze hebben allemaal wel een intieme scène maar die overschaduwen het verhaal niet en er zit een fijne samenhang in omdat de vriendinnen in ieder deel een rol spelen.

De tropes enemies to lovers en forced proximity en de goed uitgewerkte personages houden je aan de pagina's gekluisterd en deze bundel is niet alleen een leuke kennismaking met haar werk maar ook een echte aanrader als je al van haar stijl en verhalen houdt. Kort maar krachtig en goed bingemateriaal!

3.5-4⭐️

Meer recensies van Marloes

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.