Ingesneeuwd met kerst

Marloes 17 november 2024
Megan en Christian zien allebei behoorlijk op tegen de kerst. Zij omdat ze niet meer thuis is geweest sinds ze wegvluchtte van haar eigen bruiloft en haar ex bij het altaar achterliet, hij omdat hij niet meer alleen thuis wil komen, zijn grote familie altijd lastige vragen stelt over zijn leven en hij het gevoel heeft dat hij zijn vader heeft teleurgesteld door het familiebedrijf niet over te nemen. Als ze elkaar tegenkomen in de pub, besluiten ze elkaar de feestdagen door te helpen door de allerbeste neprelatie ooit te beginnen. Ze stellen regels op die ze officieel maken door een servet te ondertekenen en ze zullen waanzinnig verliefd lijken op de verschillende familiebijeenkomsten. Uiteraard zónder echte gevoelens te ontwikkelen. Wordt het dan toch een vrolijke kerst?

Christian en Megan zijn erg leuke en gevoelige personages die al snel aan elkaar gewaagd zijn en zich allebei druk maken om de verwachtingen en de mening van anderen. Zij heeft nooit de volledige waarheid over het verbreken van haar verloving verteld, waardoor ze wordt gezien als de heks die het hart van die arme Isaac heeft gebroken, ze is creatief, reageert erg impulsief in stressvolle situaties en krijgt regelmatig bijzonder advies van haar beste vriendin, hij is lief en zorgzaam maar voelt zich ook regelmatig alleen en vraagt zich wel eens af of er iets mis met hem is.

In wisselende perspectieven leer je deze personages en de mensen om hen heen steeds beter kennen, je gaat al gauw met hen meeleven en terwijl ze voor elkaar opkomen, elkaar steunen en de ander aanmoedigen om zich uit te spreken, komt iedereen na confrontaties en door open gesprekken dichter tot elkaar. Het is fijn om terug te keren naar de boerderij van de Fitzpatricks (Christian is de broer van Andrew uit ‘Wat ik wil voor kerst’) en geliefde personages terug te zien en je vliegt door dit verhaal heen omdat het vol zit met ongemakkelijke situaties en chaos, heerlijke en scherpe dialogen, mooie ontwikkelingen en inzichten, grappige hersenspinsels en oprechte emotie, chemie en realistische wendingen.

Uiteraard moeten enkele afspraken uit het contract wat gewijzigd worden, de winterse omstandigheden voegen extra sfeer toe, het verhaal bevat diepere lagen en Catherine Walsh schrijft zeer humoristisch, beeldend, meeslepend, luchtig en verslavend, waardoor je deze heerlijke en sterk uitgewerkte fake dating-feelgood over liefde, familie en vriendschap, het volgen van je hart, afsluiting van het verleden en een nieuw begin absoluut niet wilt missen!

Meer recensies van Marloes

Nieuwe, prachtige roman van dé literaire stem uit Ierland, Sally Rooney.

Dog Man is terug met een spannend nieuw avontuur! Een stinkdier zorgt voor een groot drama: Dog Man ruikt verschrikkelijk

Een radicaal eerlijk en aangrijpend onderzoek van een dochter die niet alleen de moeizame relatie met haar moeder probeert te begrijpen, maar ook de verstoorde relatie tot haar eigen lichaam.

Speurend naar eeuwenoude ruïnes en kastelen, objecten en kunstwerken, reisroutes en slagvelden slalomt Bart Van Loo door de Lage Landen.

Een nieuwe Baantjer is altijd een goed cadeau! Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement aan de Amsterdamse Houtkade. Er steekt een mes in zijn rug.

Een magische reis naar Fantasia is een nieuwe versie van het avontuur Lang Leve Fantasia van Geronimo Stilton met extra veel avontuur en veel meer illustraties. Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Een betoverend cadeauboek, met linnen omslag, poëtisch vertaald door Imme Dros.

De manga over een avontuurlijke eenhoorn voor 9+. Unico's liefde heeft Venus en haar handlanger Byron wakker gemaakt, die hen allebei willen vernietigen!

De uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis. Een schitterend halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt.

Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. De directeur, mevrouw Azijnvijver, heeft één strenge eis: geen telefoons mee op kamp.

Meester Mark verzamelde de allerleukte taalfoutjes en kinderlogica over feesten en feestjes: van verjaardag tot kerst, en van sint tot de geboorte van een baby.

Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen - Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot.

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar Will en Sara hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt.

Het langverwachte vervolg op Koninkrijk. Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Vergeet wat je weet over het continent Afrika. Zeinab Badawi duikt in het verleden van haar geboortecontinent, de geboorteplek van de mensheid.

Waar we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer overbeschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij – met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn.

In dit derde deel van 'De memoires van Abel Sikkink' zien we Parijs en het grillige Europa van de tweede helft van de negentiende eeuw.

De ineenstorting van welvaartsstaten, supercyclonen, megadroogtes, extreemrechts extremisme, ongebreidelde virussen, energietekorten, cyberaanvallen: de mensheid beweegt zich richting een tijdperk van permanente crisis.

Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!