Gevoelige novelle met mooie inzichten
Aandoenlijk en verrassend, deze bijzonder geïllustreerde novelle van Bibi Dumon Tak. Na het overlijden van Marthe duiken we in haar leven met behulp van een adresboekje, haar huis aan de rand van het bos en de diertjes daaromheen. En die diertjes komen extra tot leven door eenvoudige tekeningetjes tussen, boven en op de regels, wat ik een originele en superleuke toevoeging vind.
De schrijfstijl is prettig, simpel en beeldend met zinnen als:
"De wereld vertegenwoordigt datgene waar je belang aan hecht. Op die manier kun je haar nooit te groot maken, of te klein. De wereld van Marthe was in ieder geval precies groot genoeg."
"Dit huis was als een schors om zijn bewoonster heen gegroeid. Het herbergde geen oude troep, het was als weefsel dat al het stoffelijke met elkaar verbond."
Rimpeling laat betekenis zien in elk leven. Hoe groot of klein en welk levend wezen ook. Een mooie boodschap en een filosofisch tintje in dit verhaal, waar leven, dood, vriendschap en dieren centraal staan.
De schrijfstijl is prettig, simpel en beeldend met zinnen als: