Ontroerende roman over verborgen levens

Marloes 05 maart 2024
Wat een parel van een roman over de ruim tachtigjarige Frieda die terugblikt op haar leven, nadat haar man is overleden. Nu ze alleen in een verzorgingstehuis woont, ziet ze zichzelf meer en meer geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden. Schemerleven van Jaap Robben is een ontroerend boek over verborgen levens, ware liefdes, rouw, verdriet en in het reine komen.

Het gebeurt me niet vaak dat ik zo veel zinnen wil onthouden omdat ze zo mooi opgeschreven zijn. Eenvoudig en ingetogen, maar woord voor woord trefzeker en indringend. Een prachtig sober en meeslepend verhaal over een krachtige vrouw die ieders moeder had kunnen zijn.

Gezien de vele lovende recensies over zijn werk, mogen we maar blij zijn dat Jaap Robben na zijn studie Milieu-Maatschappij wetenschappen uiteindelijk geen archeoloog is geworden maar het schrijversvak heeft verkozen…

Dat het leven was
wat door jouw wimpers