prima debuut, ruimte voor ontwikkeling

MarlousVisser 27 december 2024
Met de leesclub van de boekenreizigers las ik recent ‘Blauw afscheid´ geschreven door Daisy Elings.
In ‘Blauw afscheid’ zijn de dames Sara en Madelon al vanaf hun schooltijd hele hechte vriendinnen. Ze werken allebei bij de KLM en gaan samen een korte safari houden in Zuid-Afrika. De collega’s Alex, Rob en René werken op dezelfde vlucht en gaan dan ook mee met de safari.
De eerste dag verloopt op een aangename manier, maar eindigt met een vreemde gebeurtenis. Op het moment dat Sara de volgende dag ontwaakt, blijkt Madelon al te zijn verdwenen. Madelon geeft via een mysterieus briefje aan dat ze weg is en ze blijkt ook nog echt ontslag bij de KLM genomen te hebben. Sara is achterdochtig en is van mening dat Madelon niet vrijwillig weg is en dat haar iets is overkomen. Ze gaat samen met de hulp van Alex op onderzoek uit naar de verdwijning van Madelon.

Ieder begin is lastig en ik zou het de auteur zeker ook niet na kunnen doen. Je merkt dat de auteur nog aan het zoeken is. Het verhaal is een beetje apart. Het lijkt op zich een heel helder verhaal, maar soms gaat het ineens zo snel dat je veel verder in het verhaal zit. Alsof er wat stations overgeslagen zijn.
Gedurende het verhaal wordt het wel steeds spannender en zie je ook dat het verhaal zich goed opbouwt, logica ontstaat en de spanning alleen maar oploopt. Al met al komt het tot een hoogtepunt en daar laat Daisy Elings wel zien dat ze de lezers bij het verhaal houdt.

Meer recensies van MarlousVisser