rots in de branding en familie

MarlousVisser 28 november 2024
Toch wel een beetje nieuwsgierig door alle berichten op de social media en na het hartelijke contact met de auteur zelf kreeg ik de kans om C’est la vie geschreven door Chris van Vlijmen te lezen.

C’est la vie is de debuutroman van Chris van Vlijmen. Het vertelt het levensverhaal van zijn familie en dan staat zijn overleden moeder Ans centraal.

Ans en haar man Chris besluiten samen met hun drie jonge kinderen uit Nederland naar Frankrijk te verhuizen om een nieuw leven te beginnen. Zoals in iedere familie gaat dit met de nodige ups en downs. Ze kopen een eigen stukje grond op de heuvels van Sainte Theresia met daarop een oud vervallen huisje.
De opgroeiende kinderen hebben daar midden in de natuur en het aangename klimaat een geweldige tijd.

Moeder Ans is in dit verhaal de rots in de branding en die steeds maar doorgaat na de zoveelste teleurstelling. Ze vindt haar steun in het geloof in de heilige Theresia. Ze brandt regelmatig kaarsjes en doet de nodige gebeden om deze heilige aan te roepen.

Ans en Chris gaan na het uitvliegen van de kinderen weer terug naar Nederland om daar hun leven weer verder op te pakken. Met respect en liefde voor elkaar neemt vader Chris een moeilijk besluit dat impact heeft op de hele familie met daarin de bijzondere steun van Ans. Hoe moedig en moeilijk voor beiden was dit goed te voelen tijdens het lezen van dit verhaal.
De familie draagt Ans op handen. Zij blijft hoe dan ook voor iedereen beschikbaar en vooral gesteund door de heilige Theresia.

Ik vond het een bijzonder verhaal om te lezen, gemakkelijk was het niet altijd te lezen omdat het wat rommelig van de hak op de tak sprong, niet erg soepel op sommige momenten, maar de liefde en het respect voor zijn ouders, broers en zussen voel je bij ieder woord dat je leest.

Bedankt voor de kans om je familieroman te lezen.

Meer recensies van MarlousVisser