geweldig spannend

MarlousVisser 12 april 2025
Voor mij is Annerieke de Vries tot het moment dat ik ‘de laatste zeven’ mocht lezen voor de Crime Compagnie een onbekende auteur.
Maud krijgt in ‘De laatste zeven’ ongevraagd te maken met een ingewikkelde moordzaak. In het verhaal word je meegenomen naar het mortuarium waar Maud werkzaam is. Alleen Maud kan niet stilzitten, als ze vrij moet nemen, werkt haar gave voor details en hooggevoeligheid door. Er worden belangrijke ontdekkingen gedaan die een moeizaam moordonderzoek naar een hoger level tillen.
Het was een bijzonder verhaal. Opvallend genoeg spelen vogels een belangrijke rol. Alle doden krijgen van Maud hun eigen vogel-bijnaam. Maud is ook op ontdekkingstocht in de wereld van het daten en gebruikt daar de dating-app voor. De tegenpolen komen in dit verhaal mooi naar voren. Zelf lijkt ze enorm op een puttertje, gaat haar eigen gang en in de app vertrouwt ze al snel heel veel. Maar wanneer het tot het contact met Pieter, politieagent om het hoekje komt kijken, wordt ze alert. Kan Cupido zijn pijlen richten op Pieter en Maud of gaat de voorkeur toch uit naar iemand op de datingapp.
Een geweldig spannend verhaal, de vaart blijft er altijd wel in als je leest ondanks dat je niet direct antwoord hebt.
Het verhaal bouwt qua spanning geweldig op. Pas laat in het verhaal blijkt hoe dit gebeurd is. Maud is een echte speurneus. Ze werkt hard mee in een zaak, doet moeite in het contact met haar zoontje Mees en daarnaast alle moeite om haar ex te vergeten. Het is meesterlijk opgebouwd en heeft zich tot een geweldig einde geuit.

Bedankt Crimecompagnie voor de kans om het boek te lezen.

Meer recensies van MarlousVisser