niet super spannend
Met de World of thrillers mocht ik ‘Het blauwe uur’ lezen geschreven door Paula Hawkins.
Je wordt als lezer meegenomen in de zoektocht naar de waarheid omtrent een kunstwerk van Vanessa Chapman. James Becker, conservator werkt hard aan de voorbereiding van een expositie in Tate Modern.
Een vreemd telefoontje waarin wordt medegedeeld dat in een van deze kunstwerken menselijk bot is verwerkt doet het museum besluiten om de opening uit te stellen en het geheel nader te onderzoeken.
De conservator James Becker volgt Vanessa Chapman al sinds zijn vroege interesse in de werken van haar. Hij wil hoe dan ook de expositie door laten gaan, maar ook het kunstwerk onaangetast laten.
Vanessa Chapman was iemand die haar leven op een eilandje voor de Schotse kust doorbracht. Het was een redelijk onbewoond eiland. Vriendin Grace verblijft in het huis van Vanessa na haar dood.
Je leest het verhaal vanuit de zoektocht van James Becker in het heden en het leven van Vanessa in het verleden. James wordt niet echt uitgediept, Vanessa’s leven krijg je een beter beeld van.
James komt in contact met Grace. Die blijft in het begin terughoudend in het contact maar langzaam maar zeker krijgt James haar vertrouwen. Door de dagboekfragmenten uit het leven van Vanessa kom je steeds weer een stukje te weten over het hoe en waarom en het antwoord van de herkomst van het menselijk bot in het kunstwerk.
Het is wel een vlot geschreven verhaal. Duidelijk verdeelde hoofdstukken die afgewisseld worden met heden en verleden. Spannend was het nou niet bepaald tot het einde. Het eindigde wel wat verrassend.
Ik heb via de World of thriller leesclub kennis mogen maken met Paula Hawkins. Ik had bij binnenkomst van het boek wel uitgezocht wie ze was en welk boek ze geschreven had.. Hierdoor kreeg ik eigenlijk een beetje een raar beeld. Een van de andere boeken was een redelijke ‘hype’ en dat beïnvloedde wel even mijn start. Ik ben niet zo dol op hypes.
Gelukkig viel het mee. Al met al geen superspannende thriller maar het was wel een leuke afwisseling tussendoor.
Ik rond hem af naar 3 sterren al zit het eigenlijk op 3,5 ster.
Bedankt HarperCollins en World of thriller leesclub voor de kennismaking met deze schrijfster.
Ik rond hem af naar 3 sterren al zit het eigenlijk op 3,5 ster.