mengeling van thriller, feelgood met spicy elementen
Via uitgeverij Keytree kreeg ik de kans om het debuut van Nicole van Roekel te lezen. ´Het zwarte schaap’
De Amsterdamse jonge vrouw Nikki heeft een speciale gave. Haar vader heeft haar hier in begeleid om hier mee om te kunnen gaan. Ze betrapt in Amsterdam haar verloofde met haar beste vriendin in een bed. Dit was de druppel voor Nikki. Haar oom vraagt haar om hulp bij een zaak in Engeland en dit doet Nikki besluiten het huis te verkopen en naar Engeland te trekken. Ze gaat haar oom en zijn team ondersteunen bij de zoektocht naar de vermiste meisjes.
Nikki gaat ‘s avonds regelmatig wandelen met haar jonge hond Juul. Ze heeft een stuk verder van huis een vreemde ervaring en loopt letterlijk blauwe plekken op. Het onderzoek komt traag op gang en dan komt Nikki ook nog eens in gevaar.
De cover is schitterend. Je ziet een oog met in dat oog het beeld van een tunnel waar meisies in ‘lopen’. Het geeft daarmee de indruk dat het een spannend en mysterieus boek moet zijn.
Spanning vond ik in het begin er niet direct in zitten. Mysterieuze elementen waren er wel tijdens het bezoeken van de plekken waar de verdwenen meisjes leefden. Die maakte me nieuwsgierig. Het eerste deel van het verhaal was eerder een feelgood met wat spicy elementen. De spanning kwam eigenlijk op het moment dat Nikki daadwerkelijk in gevaar komt bij de zoektocht naar de meisjes, hier vond ik het een thriller worden waarin de lezer aan het einde wordt achtergelaten met de vraag of dit goed komt?
Bedankt uitgeverij Keytree voor het beschikbaar stellen van dit exemplaar.
Ik geef het 3,5 ster. De trage start in het begin maakte dat ik niet naar 4 sterren ga.
Bedankt uitgeverij Keytree voor het beschikbaar stellen van dit exemplaar.