oh oh bizarre slinkse wereld

MarlousVisser 08 april 2025
Voor uitgever Ambilicious LLP mocht ik ‘Oh, Maria!’ geschreven door Marcel Beijer lezen.

In ‘Oh Maria’ lees je het verhaal van de tienjarige Maria uit Novosibirsk. Op bizarre wijze lees je hoe ze in de duistere wereld van het pedonetwerk Kirovsky Cat terechtkomt. Het begint met wat onschuldige foto’s die de mannelijke bezoekers nogal waarderen. De grens vervaagt en Maria bereikt de status van het beroemdste meisje van het darknet.
Dan komt er een opname vrij op internet. Wie is er nog te vertrouwen? Is dat Andrej, de huisvriend van haar ouders, de orthodoxe priester of Gottfried, de naar liefde hunkerende aanbidder?
Marcel Beijer is voor mij een nog onbekende schrijver. Ik kwam erachter dat er nog twee boeken zijn: 'Gouden bergen’ en ‘Overwonnen verlangen’.
Dit boek was dan ook mijn kennismaking, maar wat voor een?
De cover liet mij zonder voorkennis al zien dat het boek iets duisters had, het web en het naakte meisje met de handen lieten mij een beetje gruwelen.
De achterflap maakte me al duidelijk dat dit een boek is wat wel eens binnen zou kunnen komen. En dat deed het dan ook.
Je leest het verhaal vanuit verschillend perspectief. Een deel vanuit het meisje, Andrej, de priester en Gottfried, maar op zo’n wijze dat het blijft trekken, al vond ik het soms wat lang op een of andere manier. Toch maakte het verhaal indruk, het laat de invloed zien hoe slinks en bizar die wereld is. Hoe mannen zich aanpassen, de dader handelt en hoe de omgeving er mee omgaat.
Het kent een prettige schrijfstijl en dat bleef me dan ook prikkelen om dit boek uit te lezen.
Om dit verhaal te lezen moet je je wel voor ogen houden dat er momenten zijn die je echt afschuwelijk zal vinden. Maar daar geef ik niet te veel over prijs omdat ik vind dat je dat zelf moet ervaren.

Bedankt @uitgeverAmbilicious voor de kans en het vertrouwen om dit boek te mogen lezen. Het was een geslaagde kennismaking en de andere boeken zal ik ook op mijn lijst zetten, want de schrijfstijl van Marcel Beijer trekt me enorm.

Meer recensies van MarlousVisser