prachtig
Het kinderboekenweekgeschenk ‘Schatpakkers’ geschreven door Pieter Koolwijk werd mij getipt om te lezen. Via Passend lezen kon ik het ditmaal in braille lezen. Het bestaat uit drie braille banden.
Nevin is het niet eens met haar vader. Ze mag niet online gamen met haar vrienden, maar moet buitenspelen. Ze neemt de sleutel van de auto van haar vader mee, zodat hij niet weg kan naar de voetbalwedstrijd. Haar vader roept haar na, maar dan laat ze de sleutel per ongeluk vallen. Ze heeft geen idee hoe ze dit op moet lossen en krijgt hulp uit onverwachte hoek. Ze wordt geholpen door twee kinderen die op school gepest worden en daar doet Nevin ook aan mee.
Ik had zelf nog niets gelezen van schrijver Pieter Koolwijk en was daardoor extra geïnteresseerd omdat ik zijn naam regelmatig al voorbij hoorde komen. Schatpakkers is een verhaal dat het thema pesten behandelt. Nu wordt iemand die zelf pest, geholpen door kinderen die zij ook heeft gepest.
De schrijfstijl is heel concreet en herkenbaar. Een ideaal boek om met elkaar in gesprek te raken. Het kan kinderen een spiegel voorhouden in hun eigen gedrag en meeloopgedrag bespreekbaar houden.
Het is een prachtig verhaal dat fantasie, avontuur en realiteit met elkaar samenbrengt en daardoor een heerlijk verhaal.