leuk, luchtig, blijf je zelf
Su-su-superster geschreven door Marcel Vaarmeijer kwam ik tegen, in mijn nieuwsgierigheid naar de boeken van Marcel Vaarmeijer.
Su-su-superster gaat over de 15-jarige Maikel. Hij is een aparte jongen. Maikel stottert en heeft geen vrienden en wordt gepest op school.
Thuis sluit hij zich op in zijn zolderkamer. Hij is liefhebber van muziek en draait oude platen en cd’s van zijn vader.
Tot verbazing van iedereen blijkt Maikel zo mooi te kunnen zingen dat niemand hem gelooft dat hij het echt is.
Zijn zus Ilse haalt hem over om mee te doen aan een talentenshow. Maikel wordt tot een van de kanshebbers gezien om te winnen. Alleen de concurrentie is groot en de strijd gaat gepaard met vals spelletjes. Blijft Maikel overeind in deze keiharde wereld?
Het verhaal kent een prettige schrijfstijl. Het is toegankelijk geschreven. Geen hele moeilijke complexe zinnen. Qua onderwerpen komt er zoveel in naar voren van pesten, stotteren, puberteit, verliefd zijn, social media, fanatieke fans, mensen met verkeerde bedoelingen, overlijden, familiegeheimen, blijf zoals je bent. Het is op zo’n manier geschreven dat het luchtig blijft en het blijft uitnodigen om verder te lezen.
Maikel wordt op zo’n manier beschreven dat je de ontwikkeling van zijn persoonlijkheid en de invloed van beroemd zijn meemaakt en uiteindelijk dan tot de conclusie komt dat hij eerst een ‘gewoon’ leven wil leiden voor hij beroemd zou kunnen worden.
Zijn zusje Ilse is zijn steunpilaar en laat zien hoe je elkaar kunt helpen, in moeilijke tijden maar ook je een schop onder je kont geeft om uit de veilige situatie te komen.
Het was een leuk verhaal dat de boodschap van jezelf blijven er op een mooie manier in is verweven.