heerlijk leesplezier met de nodige humor
‘Te mooi om waar te zijn’ is de tweede novelle van Charlotte van Vliet. De eerdere titel ‘Ik blauw van jou’ heb ik ook voor de Verhalenfabriek mogen lezen en dat was me goed bevallen. Dus wat zou het tweede verhaal mij brengen?
Je leest in ‘Te mooi om waar te zijn’ het verhaal van Joan. Zij werkt op de redactie van Pure Magazine en zoekt naar wat meer pit in het leven. Ze ontmoet de knappe Tom op weg naar haar werk met de trein en op die dag krijgt ze ook nog eens geweldig nieuws: ze maakt kans op promotie naar redactiemanager. Kan ze tegen de ideale Madelief opboksen?
Net als het eerdere verhaal leest ook dit verhaal weer heerlijk weg. Het kent een fijne humoristische schrijfstijl waardoor het heel herkenbaar lijkt over te komen.
Joan geeft me een goed gevoel tijdens het lezen, herkenbaar en levendig. Het verhaal kent wat plottwists die spanning lekker laat vast houden maar een ding is duidelijk wat dit verhaal je wil duidelijk maken. Accepteer zoals je bent, help elkaar en blijf je zelf.
‘Te mooi om waar te zijn’ heeft mij weer de nodige leesplezier uurtjes opgeleverd. Dus zeker weten weer een aanrader!
Dank @Verhalenfabriek voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.
Dank @Verhalenfabriek voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.