Een mooi begin van de lente

Marna1793 01 april 2025
Rachel Lynn Solomon heeft al meerdere boeken op haar naam staan, onder andere "the ex talk" en "business or pleasure". Haar boeken zijn wereldwijd vertaald in meer dan 15 talen. Ze komt oorspronkelijk uit Seattle en woont nu met haar man in Amsterdam.

Dat is vergelijkbaar met Danika Dorfman, een van de hoofdpersonages uit haar boek "what happens in Amsterdam". Dani besluit om L.A. te verlaten nadat ze haar baan verloren heeft en haar relatie op de klippen is gelopen. Het klinkt veelbelovend. Een nieuwe baan en een bijbehorend appartement. Maar het gaat anders dan gedacht....

Ze komt haar ex tegen, Wouter van Leeuwen. Hij heeft haar hart gebroken toen ze 17 was. En toch is er die kriebel in haar onderbuik als ze hem weer ziet. Hij doet haar een aanbod dat ze niet af kan slaan. Maar.... is dit echt wat ze wilt? En kan ze zich thuis gaan voelen in Amsterdam en de liefde toelaten in haar leven?

Solomon laat de personages tot leven komen. Ze heeft een pakkende manier van schrijven, eentje waardoor je meteen verder wilt lezen en het boek niet meer aan de kant wilt leggen. Je raakt meteen geobsedeerd door het verhaal en wilt weten hoe het verder gaat. De gebeurtenissen die omschreven worden, lijken zo uit het leven te zijn gegrepen, waarschijnlijk is dat de reden dat het niet moeilijk is om zich in te leven in de personages.

Tijdens het lezen, beginnen de vlinders in eigen buik te fladderen en wordt je er een beetje aan herinnerd hoe liefde hoort te voelen. Naast liefde tussen man en vrouw, wordt ook de liefde voor het gezin besproken. Van ouders naar kind, maar zeer zeker ook andersom. Het belang van vriendschap komt ook naar voren en uiteindelijk de belangrijkste les, de waarheid komt altijd aan het licht.

Aan de ene kant is het einde te verwachten. Nou ja, het is hetgeen waar ik op hoopte! Heel even probeerde Solomon een andere richting uit te gaan waardoor het niet helemaal duidelijk was of er sprake zou zijn van een happy end. Maar dan zou het natuurlijk geen feelgood zijn!

Dit boek krijgt van mij een dikke 5 sterren! Een echte aanrader om de lente mee te beginnen. En voor de fans van Jenny Colgan en Jill Mansell, een absolute Must-Have!

Meer recensies van Marna1793