Fijne romance
Nadat Megan zich ontpopte tot runaway bride, is ze het dorp uitgevlucht en nooit meer teruggekeerd. Maar dit jaar moet ze terug, net nu haar ex verloofd is en zij voor de vierde keer gedumpt. Ook Christian heeft geen zin om naar zijn familie te gaan, want hij zit niet te wachten op hun medelijdende blikken; hij is graag alleen!
In een Dublinse pub lopen ze elkaar letterlijk tegen het lijf en besluiten ze elkaar te helpen gedurende kerst en een inzamelingsfeest. Fake dating met spelregels genoteerd op een vies servet. Maar de uitvoering van hun plannen is niet zo makkelijk, want ze hebben te maken met twee families, (k)oude vrienden en hevige emoties. Een hut en veel sneeuw, met de nodige kerstmagie kan misschien helpen.
Catherine Walsh trakteert ons op twee sympathieke hoofdpersonages. Megan, een fanatiek breister, is nieuwsgierig, niet verlegen en ontwijkt haar verleden halsstarrig. Daarnaast de voortvarende Christian, aardig, succesvol maar ook wat onrustig. De schrijfstijl is vlot, luchtig en soms humorvol. Leuke dialogen en gedachten zorgen ervoor dat het verhaal een dynamisch tempo heeft en je continu geboeid blijft. Je beleeft het verhaal vanuit beide personages in de ik-vorm.
In ‘Ingesneeuwd met kerst’ gaat Megan de confrontatie aan met de demonen uit haar verleden, en wordt er flink gewerkt aan de familiebanden. Over een nieuw begin, liefde en familie. Erg leuk dat Molly en Andrew voorbij komen uit het vorige boek, dat je overigens niet eerst hoeft te lezen.
Deze fijne romance, met een op en top fake dating-element, is een feest voor fans van deze trope. ‘Ingesneeuwd met kerst’ brengt de kerstsfeer tot leven met een witte kerst in een knusse hut, precies zoals de titel al doet vermoeden. Wat mij betreft is het een verhaal dat je niet wilt missen.