Leest als een film en doorbreekt een belangrijk taboe
Vanaf het begin wordt je meegenomen in het verhaal. Het viel me op hoe sterk het geschreven is en het neemt je totaal mee in je verbeeldingswereld, als een soort film.
Het verhaal is ook aangrijpend en zeer herkenbaar, het gaat niet alleen om pesten maar ook om gelijkwaardigheid en inclusie met een kritische blik op het onderwijs. De dingen die Samuel meemaakt komen heel vaak voor, maar de meesten durven hier niet over te praten. Dit boek bespreekt het echter wel en laat je een realiteit merken waar we als maatschappij niet voldoende stil bij staan. Het einde van dit verhaal heeft me verwonderd en verrast met een belangrijke boodschap. Het laat je nadenken.
Dit is een zeer prachtig boek: Fantastisch geschreven met een bijzonder, inspirerend verhaal dat juist nu zo belangrijk is voor heel veel mensen. Een pareltje die misschien zelfs generaties lang verteld gaat worden, zou me niet verbazen.