Lezersrecensie
Meera's meest persoonlijke kookboek
Bij Meera zou ik wel aan tafel willen zitten.. Ze verzamelde in dit boek vooral de recepten die ze graag voor haar gezin kookt, het zijn vega en vegan recepten voor het avondeten (Dinner heet het boek in het Engels) met als toegift een hoofdstuk met 'happy endings'.
Dit is een heel persoonlijk kookboek, na een moeilijke periode met een burnout (waarover ze in dit boek ook schrijft) kwam dit boek tevoorschijn.
Het boek is ingedeeld op ingrediënten/groentesoorten en begint met maar liefst 11 recepten met aubergine!
Meera zal daar heel dol op zijn. Ik eet dus nooit aubergine..
Maar gelukkig komen er nog heel veel andere groenten aan bod die mij meer aantrekken.
Ze geeft receptideeën voor de 4 seizoenen en er is een inhoudsopgave voor als je iets bepaalds zoekt als salades, pasta, curry's, een snelle maaltijd.. Heel handig. Ik hou daarvan.
Recepten met wat je toevallig in de koelkast hebt liggen zijn makkelijk te vinden door een duidelijke index.
"Wanneer we elke avond een lekkere maaltijd kunnen bereiden, hebben we een van de belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven"
Kerrieblaadjes heb ik hier nog niet kunnen vinden (te vervangen door citroenmelisse, wat ik in de tuin heb) en ook paneer is hier lastig verkrijgbaar. Ik heb weer een aantal recepten kunnen uitproberen en het resultaat was heerlijk.
De snelle spaghetti met gemalen broccoli en koriander was snel klaar en lekker, of de Tandoori bloemkool, al kostte dit iets meer tijd. Mijn keuken leek ontploft.
De chocolademousse met zijden tofu, ook heel verrassend.. De curry met kikkererwten en aardappel, heel lekker..
Er wordt veel tofoe gebruikt, maar geen tempé, ik heb zelf voorkeur voor de laatste.
Elk recept wordt voorafgegaan door een kort persoonlijk verhaaltje en meestal een foto van het gerecht.
Een fijn kookboek voor wie es wat anders wil eten!
Dit is een heel persoonlijk kookboek, na een moeilijke periode met een burnout (waarover ze in dit boek ook schrijft) kwam dit boek tevoorschijn.
Het boek is ingedeeld op ingrediënten/groentesoorten en begint met maar liefst 11 recepten met aubergine!
Meera zal daar heel dol op zijn. Ik eet dus nooit aubergine..
Maar gelukkig komen er nog heel veel andere groenten aan bod die mij meer aantrekken.
Ze geeft receptideeën voor de 4 seizoenen en er is een inhoudsopgave voor als je iets bepaalds zoekt als salades, pasta, curry's, een snelle maaltijd.. Heel handig. Ik hou daarvan.
Recepten met wat je toevallig in de koelkast hebt liggen zijn makkelijk te vinden door een duidelijke index.
"Wanneer we elke avond een lekkere maaltijd kunnen bereiden, hebben we een van de belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven"
Kerrieblaadjes heb ik hier nog niet kunnen vinden (te vervangen door citroenmelisse, wat ik in de tuin heb) en ook paneer is hier lastig verkrijgbaar. Ik heb weer een aantal recepten kunnen uitproberen en het resultaat was heerlijk.
De snelle spaghetti met gemalen broccoli en koriander was snel klaar en lekker, of de Tandoori bloemkool, al kostte dit iets meer tijd. Mijn keuken leek ontploft.
De chocolademousse met zijden tofu, ook heel verrassend.. De curry met kikkererwten en aardappel, heel lekker..
Er wordt veel tofoe gebruikt, maar geen tempé, ik heb zelf voorkeur voor de laatste.
Elk recept wordt voorafgegaan door een kort persoonlijk verhaaltje en meestal een foto van het gerecht.
Een fijn kookboek voor wie es wat anders wil eten!
2
Reageer op deze recensie