Lezersrecensie
Gezonde lekkere desserts
Pascale Naessens is een bekende Vlaamse voedingsdeskundige en schreef al veel kookboeken, meer dan 15.. Haar visie op voeding veranderde zelfs de algemene voedingsrichtlijnen in België.
Dit is het eerste boek van haar dat ik in handen kreeg, en zeker niet de laatste. Het is al een genot om in dit (softcover) boek te bladeren, de foto’s zijn heel sfeervol, de recepten verrassend en oogstrelend.. Je wilt eigenlijk alles wel maken..
Maar je moet niet elke dag desserts eten, dan blijft het ook bijzonder.
Pascale is voorstander van gezonde pure voeding, de recepten in dit boek bevatten daarom weinig tot geen suiker en ook bv tarwemeel wordt niet gebruikt. In plaats daarvan notenmeel. Amandelmeel is in de winkel goed verkrijgbaar maar je kunt ook zelf noten malen. Soms wordt er wat kokosbloesemsuiker gebruikt (daarin zitten nog mineralen) maar vaak zijn het vruchten of het zoetmiddel erythritol (niet meer dan 30 gramper dag)
Omdat ik hier het fijne nog niet over weet gebruik ik toch liever de suiker.
Hou je van chocolade dan kun je je hart ophalen aan de verschillende chocolademousse- en taart recepten. Maar ook de cheesecakevarianten zien er smakelijk uit. Ook zijn er nagerechten met fruit, of ijs.. Het fijne is dat er geen lange lijst ingrediënten is en dat de recepten heel puur zijn en ook makkelijk te maken. Ik heb 2 verschillende chocolademousse recepten gemaakt, een toetje met appel, de crème non brulee, appelcake, een crumble met kokos.. en de cheesecake met blauwe bessen staat dit weekend op het programma. Achterin staan heel handig op alphabet en per ingrediënt alle recepten.
Ik ga nog wel even door met dit boek!
Dit is het eerste boek van haar dat ik in handen kreeg, en zeker niet de laatste. Het is al een genot om in dit (softcover) boek te bladeren, de foto’s zijn heel sfeervol, de recepten verrassend en oogstrelend.. Je wilt eigenlijk alles wel maken..
Maar je moet niet elke dag desserts eten, dan blijft het ook bijzonder.
Pascale is voorstander van gezonde pure voeding, de recepten in dit boek bevatten daarom weinig tot geen suiker en ook bv tarwemeel wordt niet gebruikt. In plaats daarvan notenmeel. Amandelmeel is in de winkel goed verkrijgbaar maar je kunt ook zelf noten malen. Soms wordt er wat kokosbloesemsuiker gebruikt (daarin zitten nog mineralen) maar vaak zijn het vruchten of het zoetmiddel erythritol (niet meer dan 30 gramper dag)
Omdat ik hier het fijne nog niet over weet gebruik ik toch liever de suiker.
Hou je van chocolade dan kun je je hart ophalen aan de verschillende chocolademousse- en taart recepten. Maar ook de cheesecakevarianten zien er smakelijk uit. Ook zijn er nagerechten met fruit, of ijs.. Het fijne is dat er geen lange lijst ingrediënten is en dat de recepten heel puur zijn en ook makkelijk te maken. Ik heb 2 verschillende chocolademousse recepten gemaakt, een toetje met appel, de crème non brulee, appelcake, een crumble met kokos.. en de cheesecake met blauwe bessen staat dit weekend op het programma. Achterin staan heel handig op alphabet en per ingrediënt alle recepten.
Ik ga nog wel even door met dit boek!
1
Reageer op deze recensie