Lezersrecensie
Voor een heerlijke Kerst
Als je zelf gaat kokkerellen met Kerst kun je wellicht nog een fijn en goed kook- en bakboek gebruiken.
Je kent, als je van bakken houdt, vast wel de mooie kookboeken van Petit Gâteau
met heerlijke zoete en hartige taartjes.
Ik wil zeker eens een bezoek brengen aan de patisserie van Meike Schaling en Patrice Andrieu in Amsterdam. Zij leerden elkaar kennen in Parijs toen Meike daar het banketbakkersvak leerde.
Nu is er dus ook dit prachtige Kerstkookboek
De cover vind ik heel aantrekkelijk en echt kerstig. En in dezelfde stijl als de 4 andere bakboeken.
Maar dit is dus ook een kookboek want je vindt hierin...
"recepten voor een ongelofelijke brunch, overheerlijke koekjes voor bij de thee en koffie, feestelijke hapjes voor bij het aperitief, klassieke hoofd- en bijgerechten en een reeks verrukkelijke desserts, van onze beroemde kleine taartjes tot de traditionele boomstam"
En dat is niks teveel gezegd! Het boek heeft ook voor vegetariërs lekkere recepten.
Ik heb verschillende gerechten gemaakt: de pompoensoep én de kastanjesoep, twee soorten koekjes, het bananenbrood, een quiche, bladerdeeghapjes met paddestoelen en vanmiddag nog die heerlijke wafels van soezendeeg, mét chocoladesaus..
De recepten zijn altijd goed, dat weet je. De foto's zijn zeer aantrekkelijk, je krijgt zin om te beginnen.
Veel traditionele gerechten maar ook pizza en chique wentelteefjes.
Vooral voor een heerlijke brunch is er veel keus in gerechten.
Het één kost wat meer tijd als het ander, dus een goede planning maken.
Je kent, als je van bakken houdt, vast wel de mooie kookboeken van Petit Gâteau
met heerlijke zoete en hartige taartjes.
Ik wil zeker eens een bezoek brengen aan de patisserie van Meike Schaling en Patrice Andrieu in Amsterdam. Zij leerden elkaar kennen in Parijs toen Meike daar het banketbakkersvak leerde.
Nu is er dus ook dit prachtige Kerstkookboek
De cover vind ik heel aantrekkelijk en echt kerstig. En in dezelfde stijl als de 4 andere bakboeken.
Maar dit is dus ook een kookboek want je vindt hierin...
"recepten voor een ongelofelijke brunch, overheerlijke koekjes voor bij de thee en koffie, feestelijke hapjes voor bij het aperitief, klassieke hoofd- en bijgerechten en een reeks verrukkelijke desserts, van onze beroemde kleine taartjes tot de traditionele boomstam"
En dat is niks teveel gezegd! Het boek heeft ook voor vegetariërs lekkere recepten.
Ik heb verschillende gerechten gemaakt: de pompoensoep én de kastanjesoep, twee soorten koekjes, het bananenbrood, een quiche, bladerdeeghapjes met paddestoelen en vanmiddag nog die heerlijke wafels van soezendeeg, mét chocoladesaus..
De recepten zijn altijd goed, dat weet je. De foto's zijn zeer aantrekkelijk, je krijgt zin om te beginnen.
Veel traditionele gerechten maar ook pizza en chique wentelteefjes.
Vooral voor een heerlijke brunch is er veel keus in gerechten.
Het één kost wat meer tijd als het ander, dus een goede planning maken.
1
Reageer op deze recensie