Een jeugdthriller met onverwacht einde

MarYan 23 maart 2025
De cover van deze jeugdthriller ziet er heel aantrekkelijk en uitnodigend uit.. Een tent in een donker bos.. Er wordt inderdaad ook wildgekampeerd, in de bossen van Arnhem, door de vriendinnen Skylar en Emma. Een idee van de avontuurlijke Emma.. Skylar bewondert haar vriendin maar is zelf een stuk rustiger.

Dit verhaal speelt zich af in de zomervakantie. Skylar (16), haar ouders en zusje Sofie gaan dit jaar niet op vakantie, het gaat niet zo goed met vaders bedrijf. Skylar houdt van honden en begint een uitlaatservice. Dat loopt al snel goed en ze heeft er veel plezier in.. al heeft ze wel soms met wat vreemde baasjes te maken. Zoals norse buurman Hendrik Alberts die op een verwaarloosd boerderijtje woont.. Ze ontdekken dat zijn vrouw twintig jaar geleden vermoord werd gevonden op de Veluwe. Nieuwsgierige Emma vindt er zelfs een pistool. Ieks..

Skylar is niet snel bang, maar als er ook nog wat rare nare dingen voorvallen tijdens haar wandelingen met de honden...
Toch gaan ze nog een tweede keer stiekem overnachten in het bos.. Helaas loopt dit niet zo goed af…

Er zitten veel spannende momenten in dit verhaal, er zit vaart in, je wilt verder lezen…
Het pakte me alleen niet helemaal .. Misschien waren er wat teveel voorvallen die wat onsamenhangend waren.
Op het einde blijf ik ook met een vraag zitten, wat betekent die tekst op de kaart? En ik had verwacht (en logisch gevonden) dat twee voorvallen een verband met elkaar hadden. De plot komt wat ongeloofwaardig op me over.
Voor de doelgroep is het denk ik wel een spannend verhaal waarin bv 12-14 jarigen zich goed kunnen herkennen. En het boek is niet al te dik.

Meer recensies van MarYan