mooie buddyread
Het dossier
Na ‘de Camino’ was ik overtuigd, van Anya Niewierra moet ik meer lezen!
Na ‘Het Bloemenmeisje’ volgde dus ‘Het Dossier’ wat ik bij een buddyread van @ilona mocht lezen, super tof!
Dit boek sleurt je terug in de tijd van de DDR, waarbij leven in het Oostblok als talentvolle artiest uitgangspunt is voor de hoofdpersoon Josta. Het verhaal van haar bizarre jeugd, die onder druk stond van de Staat. Deze wordt herleefd nadat ze wakker wordt van een orgaanroof.
Zoals ik in de boeken van Anya herken, laat ook dit boek je puzzelen en het zette je (na verloop van tijd) aan tot verder-lezen.
Complimenten voor de mate waarop er onderzoek is gedaan naar desbetreffende tijd, waardoor het boek heel werkelijk aanvoelt.
Fijn dat er in alle narigheid voortkomend uit het thema, ook ruimte is voor een (danwel heel klein) vleugje liefde.
#lsamsterdam #anyaniewerra #ikleesanyaniewerra #hetdossier #ilonaslevenbijls #sterrenthriller #buddyread
Na ‘de Camino’ was ik overtuigd, van Anya Niewierra moet ik meer lezen!