Verzwegen

Maxime 20 januari 2025
In ‘Verzwegen’ maak je voor de tiende keer kennis met rechercheur Will Trent. Hij heeft al een aantal jaren een relatie met kinderarts en patholoog-anatoom Sara Linton. Als zij beiden worden opgeroepen na een opstand in de gevangenis, wordt er twijfel gezaaid of de juiste moordenaar wel achter de tralies zit. Misschien dat er toch een seriemoordenaar jarenlang ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan en nog altijd actief is?

In ‘Verzwegen’ weet Karin Slaughter de ‘Grant-County’ en ‘Georgia / Will Trent’ serie aan de hand van gruwelijke moordzaken samen te brengen. Voor een ieder die meer boeken van ‘The queen of crime’ heeft gelezen voelt de ontmoeting met politiechef Jeffrey Tolliver ongetwijfeld als thuiskomen!

Dat maakt wel dat je je aandacht als lezer er goed bij moet houden. Vanuit zowel het verleden als het heden, krijg je vanuit verschillende perspectieven steeds een beetje meer informatie over wie er achter al die gruwelijke en vooral brute delicten zit. Sommige passages zijn dan ook weerzinwekkend beschreven. Tegelijkertijd leer je de binnenwereld van alle hoofdpersonen Sara, Will en ook Jeffrey en Faith net nog iets beter kennen.
Het is dan ook bewonderenswaardig knap hoe Karin Slaughter je net voldoende informatie weet te geven uit haar eerdere boeken om alle sprongen in de tijd goed te blijven volgen en je als lezer tegelijkertijd nieuwsgierig te maken naar die boeken! Ook als je nog niet eerder een boek uit een van deze reeksen hebt gelezen, is het daarmee goed te volgen. Desalniettemin zou ik toch adviseren bij deel 1 van de Grant County reeks te beginnen.

‘Verzwegen’ is dan ook absoluut weer een goede thriller. Hoewel ik deze keer niet vanaf bladzijde één in het verhaal werd gezogen, was het heerlijk om Jeffrey weer te mogen ontmoeten en de zoektocht naar de dader van deze gruwelijke moordzaken op de voet te kunnen volgen.

Meer recensies van Maxime