Van crisis naar klaarheid
In dit boek worden de fysieke wandeling over het South West Coast Path en de gedachten van de hoofdpersoon tijdens die wandeling op een mooie manier met elkaar vermengd. We lezen over ontberingen en twijfels. Over hoogte- en dieptepunten op het pad en in het gemoed van Ray. Uiteindelijk, als de ruim duizend km van dit pad zijn afgelegd, heeft ze weer zicht op de toekomst gekregen. Het boek geeft ook een leuk beeld van het leven is zuidwest Engeland. Personen worden invoelend, soms met milde spot, beschreven.
Raynor schrijft poëtisch, met een mooi ritme. Je voelt iets van de etappes die afgelegd worden. Snelheid en rust wisselen elkaar af. Hierdoor blijf je gemakkelijk doorlezen.
Ik las het boek in Nederlandse vertaling. Helaas heeft de vertaler hier en daar een steek laten vallen. (je gaat niet naar de kapper voor behandeling van je haarwortels) Daarom 4 van de 5 sterren toegekend.