Snor & Ootje hebben een plek veroverd in mijn hart
Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding
‘Weet dat je altijd verbeelding kunt gebruiken om met uitdagingen om te gaan en onthoud het allerbelangrijkste: waar je ook gaat, draag altijd liefde met je mee.’
Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding is een kinderboek met een creatieve vertelstijl en schattige personages. Het verhaal neemt je mee op een avontuurlijke reis door een magische vallei, waar de kracht van verbeelding centraal staat. Het boek, geschreven door Jurgen & Marinka, is een ode aan de verbeelding, een thema dat zowel 'kleine als grote mensen' zal aanspreken.
Het verhaal volgt de avonturen van de poezen Snor en Ootje. Samen ontdekken ze mysterieuze vallei, een plek waar alles mogelijk is zolang jij je verbeelding maar gebruikt. Daarnaast komen thema's als echte vriendschap en goed genoeg zijn zoals je bent aan bod.
De schrijfstijl is levendig en beeldend, waardoor het verhaal tot leven komt in de zeven hoofdstukken en een verrassende 'epieploog'. De dialogen tussen Snor, Ootje en grappige personages als Knorrige Kao, 'meneerrrr Taranth' en Frits de muis zijn erg leuk. De kleurrijke illustraties zijn prachtig en helpen om de magische sfeer van het verhaal te versterken.
Mijn inschatting is dat het boek geschikt is om voor te lezen vanaf een jaar of vijf, ook al begrijpen ze misschien nog niet elk woord. Het nodigt juist uit om hier over te praten, uit te leggen en de woordenschat uit te breiden. Zelfstandig lezen kan prima vanaf een jaar of zes / zeven.
Als volwassene heb ik ook enorm van het boek genoten, dus lees het vooral ook (eerst) zelf.
Al met al, een absolute aanrader!
Al met al, een absolute aanrader!