Anders kom ik bij je spoken ...

Meesterinlezen 19 februari 2025
In Nog 27 dagen leven weet Maren Stoffels op krachtige wijze het complexe thema van euthanasie te combineren met de schoonheid van vriendschap. Het verhaal volgt Lissa, een meisje dat heeft beslist dat ze over 27 dagen sterft. Haar onverwachte vriendschap met Ellen, die vanuit haar slaapkamerraam haar laatste wens probeert te vervullen wordt mooi beschreven.

De opzet van een ruilhandel als symbool van Lissa’s laatste verlangens is origineel en raakt. Wat dit boek extra bijzonder maakt, is het persoonlijke nawoord van de auteur, waarin ze haar eigen verlies deelt, wat de verhalen achter de woorden nog meer kracht geeft.

De vormgeving van het boek, met zijn subtiele illustraties en prachtige cover, is een eerbetoon aan vriendschap. Nog 27 dagen leven is een ode aan de vergankelijkheid van het leven.

"Het zijn twee hartjes ..."

Meer recensies van Meesterinlezen