Een meesterlijke thriller die je laat sidderen tot op het bot.
06 november 2019
Titel: Ongenadig Auteur: Karin Hazendonk Uitgeverij: Letterrijn Genre: Thriller Cijfer: 10
Hier gaat het boek over:
Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.
Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.
Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.
Dit vond ik van het boek:
Ooooh wauw! Ik weet even niet zo goed waar ik moet beginnen de cover maar. De kleuren van de cover vind ik echt prachtig. Door de strop vraag ik me gelijk af wat deze met het boek te maken heeft en weet ik dat het om een thriller draait.
Maar dan oooh boy wat heeft Karin Hazendonk mee enorm weten te verassen met deze steengoede thriller. Hij liet me sidderen en beven van spanning en nadat die uit was vroeg ik me serieus af of ik nog wel zou kunnen slapen die nacht. Dat kan natuurlijk maar een ding betekenen Karin Hazendonk heeft precies de juiste snaar weten te raken met ongenadig.
De hoofdpersonen zijn enorm goed uitgewerkt. Vooral Sven een nogal luguber persoon om het zo maar even te zeggen. Aan de ene kant voel je enorm mee met zijn achtergrond en aan de andere kant walg je van de dingen die hij doet. Elke keer dacht ik erger kan het niet worden maar ooh oooh wat had ik het dan weer mis. Ook met Anouk leef je gelijk ontzettend mee. Zal er iets met haar gebeuren of komt ze er achter dat Sven niet helemaal de persoon is die ze denkt.
Ook wist Karin mee enorm te verassen met de plottwist op het einde maar daar ga ik natuurlijk lekker niks over verklappen want dit is een boek dat je echt zelf moet lezen. Ik wil nog wel kwijt dat Karin echt een hele fijne schrijfstijl heeft je leest snel door de hoofdstukken heen en elke keer gebeurd er wel weer iets waardoor je snel verder wil lezen.
Ongenadig is luguber, Sinister, Duister, Spannend eigenlijk alles wat een goede thriller moet zijn en daarom krijgt deze thriller van mij een wel verdiende 10 de eerste van de maand.
Hier gaat het boek over:
Dit vond ik van het boek: