Ontroerend debuut
Ik kende de schrijfster van dit boek niet. De mooie, mysterieuze titel sprak me aan en ook de korte inhoud.
Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken en springt heen en weer in de tijd. Het hoofdpersonage is Talar, een meisje dat met haar moeder wegvluchtte uit Iran en opgroeide in Nederland. Talar voelt zich niet echt Nederlands en niet echt Iraans.
Op de achtergrond speelt de Iraanse politiek en de verschrikkingen van het bewind van de ayatollah Khomeini.
De taal in het boek is vrij eenvoudig. De zinnen zijn kort. Daardoor leest het boek als een trein. Je merkt, vind ik, dat het gaat om een debuut, maar de schrijfster heeft haar verhaal goed opgebouwd en uitgewerkt. Ik zie zeker potentieel voor meer boeken en zal haar werk volgen.