Fantasische roman in een meesterlijke schrijfstijl
Ik heb EINDELIJK Ian McEwan ontdekt. Wat een schrijver! Hij heeft een schrijfstijl die heel vlot leest. Zijn zinnen zijn niet te kort en niet te lang en getuigen van jarenlange ervaring. Als amateur-schrijver kan ik enkel dromen van deze professionaliteit.
In het persoonlijke verhaal van hoofdpersonage Roland zijn heel veel elementen uit de geschiedenis van de 20e eeuw verweven. Dit voelt op geen enkel moment kunstmatig of geforceerd aan. Integendeel, dit opzet geeft diepgang aan het boek en maakt het nog interessanter om te lezen.
Ik kan enkel mijn bewondering voor McEwan uitdrukken en plaatste nog enkele van zijn werken op mijn verlanglijstje.