Een duister geheim en een deal met de duivel
Adele, woonachtig in Engeland, maakt graag vlogs op youtube. Als haar vriend Jack voor de zoveelste avond in de kroeg hangt en Adèle wat glazen whiskey drinkt, neemt ze heel impulsief een vlog op voor een crowdfunding. Met een emotioneel verhaal over haar ernstig zieke moeder en Jack die is ontslagen hoopt ze een nieuwe start te kunnen maken in Frankrijk door een prachtig Chateau te kunnen kopen.
Als Adèle ‘s morgens wakker wordt gaat haar video viral, de berichten zijn veelal negatief. Toch zit er één bericht bij, een onbekende wil Adèle en Jack het Chateau schenken wel met voorwaarden. Adèle en Jack besluiten de sprong te wagen, wat kan er tenslotte een probleem zijn met die voorwaarden? Het rijkeluisleven en de vlogs in het chateau bevallen goed, tot dat Adèle steeds meer het gevoel krijgt te worden bespioneerd en voelt zich steeds eenzamer
Adèle haar zus probeert sinds oud en nieuw contact met haar op te nemen, de gezondheid van hun moeder is ernstig verslechterd. Ze besluit naar Frankrijk te rijden, waar niemand sinds oudejaarsdag meer iets heeft gehoord of gezien van Adèle en Jack. Aan alles voelt ze dat er iets goed mis is. Maar niemand gelooft haar.
Wat een heerlijk boek. Een duister geheim, een deal met de duivel, lekkere naïviteit en het continue gevoel van dat het niet pluis is maken dat je door wil lezen. En dat is geen enkel probleem met de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl.
Ook heb ik nog veel geleerd van dit boek. Ik wil geen chateau in Frankrijk en al helemaal geen influencer op YouTube worden. Sowieso neem nooit iets aan van vreemden al helemaal niet onder vreemde voorwaarden.
Dit was het eerste boek wat ik van Ruth Kelly las en zeker niet de laatste.
Dit was het eerste boek wat ik van Ruth Kelly las en zeker niet de laatste.