Slapen in een verlaten hut in het donker, ik zou het echt niet durven
Dit verhaal gaat over Olivier. Hij doet samen met zijn vrienden Lu en Hamza mee aan de Survival game. Als ze daar aankomen krijgen ze een begeleider. Maar als Olivier hem ziet heeft hij al meteen geen zin meer. Het is de inbreker van gisteravond in zijn huis, Boaz. Olivier had de survival game heel leuk gevonden met het parcours enzo maar nu Boaz de begeleider is, is hij alleen maar bang en zegt hij niets.
Aan het einde van het parcours zegt Boaz op dwingende toon dat hij direct weg moet gaan. Olivier rent als hij klaar is direct het stormbos in. Het stormbos heet zo omdat precies 50 jaar geleden 2 meisjes en een hond daar zijn verdwenen. Ook nu was het hard gaan stormen en zagen ze daar nou de schimmen van de meisjes?? En horen ze nou het geblaf van een hond? Door het bos proberen ze de juiste richting op te lopen naar huis maar door de harde storm moeten ze een schuilplek zien te vinden. Wat niet gemakkelijk en heel gevaarlijk is met alle vallenden takken. Gaan ze dit wel overleven en is het echt waar wat ze over de stormmeisjes zeggen?
Ik vond dit een heel leuk en spannend boek. Het las lekker door en ik had heel veel zin om het te lezen. Ik vond het ook grappig, omdat Lu en Hamza beste vrienden zijn, maar eigenlijk een beetje ruzie maken, niet echt ruzie maar grappige ruzie. Zelf zou ik wel mee willen doen aan zo'n survival tocht, zo’n parcours vind ik heel leuk! Maar de rest wat hun deden zou ik echt niet durven zoals een verlaten hut in het donker ingaan! Ik zou dit boek aanraden als je van lekker spannende boeken houd.
Noa, 10 jaar
Noa, 10 jaar