De kou, de omgeving, het wordt allemaal heerlijk weergegeven alsof je er zelf bent
Verborgen in de schaduw is deel 2 uit de serie van de Are moorden wat zich afspeelt in het hoge noorden van Zweden. Daniël en Hanna de 2 hoofdpersonen, tevens rechercheurs in het gebied kennen we nog uit het vorige deel. Wat de boeken zo kenmerkt is dat je veel te weten komt over de hoofdpersonen. Je bent niet alleen onderdeel tijdens een werk maar ook zeker van hun privé levens, hun strubbelingen. Daniel zit in een lastige positie, net vader geworden en weer betrokken bij een moordzaak. Hij wil thuis zijn bij zijn vrouw en kind maar is ook agent in hart en nieren en deze zaak moet worden opgelost.
Johan, een bekend voormalig skiër, nu eigenaar van een loodgietersbedrijf met zijn goede vriend Linus wordt dood aangetroffen langs de kant van de weg in de sneeuw.. Hij is flink toegetakeld. Volgens alle naasten is Johan een hartelijk en lief persoon. Marion zijn vrouw geeft aan dat er strubbelingen zijn in het bedrijf en met zijn vriend/zakenpartner.
Daarnaast is er een mysterieuze en spannend verhaallijn over Rebecka, getrouwd met de dominee bij de zeer strenge kerkgemeenschap het licht des levends. Een man die denkt en vindt dat zijn vrouw moet gehoorzamen en hij mag straffen.
Wat een heerlijke Scandinavische thriller is dit. Dit boek is ook zeker beter dan deel 1. De kou, de omgeving het wordt heerlijk weergegeven, alsof je er zelf bent. Viveca hanteert een rustige schrijfstijl, ze voert je mee in hun levens en in de zaak en toch leest het vlot. Het is nergens nagelbijtend spannend maar laat je verrassen door een heerlijk plot.
Ik kijk uit naar deel 3 van deze serie, maar eerst komt in februari op Netflix de serie de Are moorden, gebaseerd op deel 1 en 2 van deze boekenserie.