Magie, religie, Italië, romantiek en meer
Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.
Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.
Het hoofdpersonage van de Prins van Toorn is Emilia, een sterke, vlotte en eigenwijze tante. Emilia is dan ook een leuke hoofdpersoon, omdat ze Italiaans is zegt en denkt ze soms het één en ander in het Italiaans en door haar voorliefde voor koken, kan ze met een enorme passie denken aan de lekkerste gerechten die ze wil en kan bereiden in familierestaurant Zee & Rank. Ook Toorn krijgt steeds meer diepte door het verhaal heen, al kun je nooit echt hoogte van hem krijgen. Dit is juist de charme van het verhaal, omdat deze meedogenloze prins van de hel uiteindelijk geen watje moet blijken te zijn. Dit heeft Maniscalco erg goed gedaan. Ook de schrijfstijl is fantastisch, de hoofdstukken precies lang genoeg om je op het puntje van je stoel te laten zitten, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige uitgave van Boekerij.
De plot van het verhaal is sterk. De rode draad is Emilia die de dood op haar zus wil wreken, maar er speelt zoveel meer: Van omgaan met rouw en familiebanden, tot religie, liefde en magie, het verhaal heeft het allemaal. Je wordt samen met Emilia continu verrast en op het verkeerde spoort gezet, en het einde is tevens ijzersterk. Dit is een serie om in de gaten te houden. Als je een hoop spice/smut verwacht moet je je verwachtingen wellicht een beetje bijstellen, hoewel het zeker niet teleurstelt op romantisch vlak.
Al met al kan ik misschien wel stellen dat dit één van mijn favorieten is van 2023, hoewel het jaar pas net is begonnen. Ik kan niet wachten tot het volgende deel vertaald en uitgegeven wordt, want dat moet dan toch echt een feestje worden in het Koninkrijk der Zonden!