Magische deel van een geweldige serie
Fate of the Sun King is het derde deel in de Artefects of Ouranos-serie, een romantasy waar ik erg van geniet en met mij gelukkig een hoop biebcollega’s! Na lyrisch te zijn geweest over Trial of the Sun Queen en Rule of the Aurora King, kon ik niet wachten op Fate of the Sun King. En wat een plaatje, weer. Kon hij opleven tegen mijn (toch wel hele hoge) verwachtingen?
Let op, deze recensie bevat spoilers over de eerste twee delen van de serie.
Nu Lor de Hartenkroon in haar bezit heeft, wordt ze achtervolgd door meer machtige fae dan ooit. Na veel strijd lukt het haar om terug te keren naar Aphelion. Daar wil ze opeisen wat haar toebehoort: haar magie en familie-erfenis. Maar alles komt met een prijs. Zal Lor, nu ze zo dichtbij is, alles verliezen waar ze zo hard voor gevochten heeft? Zal haar hart bloeden voor die onweerstaanbare prins van de Aurora?
Ondanks dat het boek flink wat pagina’s bevat, vloog ik erdoorheen. Tuli heeft ontzettend veel talent voor het schrijven van fantasy: De actie spat van de pagina’s af, maar er is ook plek voor romantiek, (in dit boek veel) politiek beraad en vriendschap- en familiedrama. Lor leert aan de ene kant steeds meer over zichzelf en haar afkomst, maar we leren ook meer over Gabriël (zo leuk!) en over het ontstaan van de koninkrijken van het Ouranos van het heden, en met name of godin Zerra. Er worden dus niet alleen sprongen gemaakt in plaats, maar ook in tijd en zelfs in perspectiefwisseling. Oftewel: Tuli laat je op het puntje van je stoel zitten.
Ondanks dat ik de romantiek tussen de hoofdpersonages een beetje afgezaagd en zeer voor de hand liggend vond, stoorde dat me niet zeer tijdens het lezen. Vooral Lor is een powervrouw die weet wat ze wil en wil strijden voor haar familie, de magie en het land. Op het einde van het boek komt de opstand tegen Atlas op zijn hoogtepunt en kun je het boek namelijk helemaal niet meer wegleggen. Wat een heerlijke ontknoping met cliffhanger! Er zit flink wat spice in dit derde deel, maar daar waarschuwt de schrijfster ook voor in het begin. Sterker nog, ze doet een voorwoord en stelt alle karakters op humoristische wijze nog even voor. Leuk om zo een kijkje te krijgen in haar hoofd.
Al met al wat het weer een geweldig deel van deze serie, waarbij ik opnieuw zin krijg in de rest! De actie is wat milder, maar de perspectiefwisselingen en sprongen in de tijd houden de lezer opnieuw geboeid. Ik heb het boek wel een enkele keer weg gelegd, dus geen volledige vijf sterren, maar het scheelt niet veel. Ik kan niet wachten om terug te keren naar Ouranos!
Let op, deze recensie bevat spoilers over de eerste twee delen van de serie.