Spannend, mysterieus en meeslepend.
Wat een adembenemende start van een trilogie! De Geloofsbrieven van Andrej Verhoeks grijpt je meteen bij de keel en laat je niet meer los.
Susan keert terug naar haar geboortedorp, een plek waar ze zich allesbehalve welkom voelt. Vanaf het moment dat ze arriveert, hangt er een beklemmende sfeer. Waarom heeft haar vader haar midden in de nacht verward opgebeld? En waarom lijken de dorpsbewoners iets voor haar te verbergen? Terwijl zij probeert antwoorden te vinden, wordt vanuit het Vaticaan een huurling naar hetzelfde dorp gestuurd. Een toevalligheid? Zeker niet.
Wat volgt is een razend spannend verhaal waarin niets is wat het lijkt. Verhoeks weet op meesterlijke wijze mysterie, religieuze intriges en actie te verweven tot een boek dat je in één ruk wilt uitlezen. De onthullingen volgen elkaar in hoog tempo op, en naarmate Susan dieper graaft, beseft ze dat ze verwikkeld is in een eeuwenoud geheim, een geheim dat mensen bereid zijn te doden om het te beschermen.
De schrijfstijl is filmisch, de spanning wordt perfect opgebouwd en de personages voelen levensecht aan. Het dorp met zijn duistere geschiedenis, de dreiging die constant op de achtergrond sluimert en de internationale belangen die op het spel staan: alles draagt bij aan een verhaal dat je op het puntje van je stoel houdt.
De Geloofsbrieven is een absolute aanrader voor liefhebbers van roman thrillers, maar met een unieke, eigen stem. Als dit pas het begin is van de trilogie, dan belooft de rest een ongekende achtbaanrit te worden. Ik kan niet wachten op deel 2!