Een spannend filosofisch avontuur over dromen, keuzes en vrijheid.

Mery Todde 28 april 2025
Ik mocht meedoen met Boekenclub van Chicklit.nl.

In Dilemma sleept Erna Barth je mee in een spannende zoektocht naar identiteit, vrijheid en verantwoordelijkheid. Mick, een jongen met boerengenen en grootse dromen, staat voor een keuze die zijn leven zal bepalen: volgt hij zijn hart en de roep van de familieboerderij, of buigt hij voor de verwachtingen van zijn vader? De innerlijke strijd die Mick voert, krijgt een intrigerende wending wanneer hij meedoet aan de filosofie-olympiade, waar mysterieuze figuren Sartre en Spinoza hem uitdagen verder te kijken dan zijn eigen wensen.

Wat Barth bijzonder knap doet, is het verweven van filosofische vraagstukken in een toegankelijk en meeslepend young adult-verhaal. De afgelegen locatie van de olympiade ademt een bijna beklemmende sfeer uit, waarin je als lezer constant twijfelt: wat is echt, wat is manipulatie? De gesprekken met Sartre en Spinoza zijn scherp, soms verwarrend, maar altijd prikkelend.

Volledige recensie op Chicklit.nl

Meer recensies van Mery Todde