Een zenuwslopende zoektocht naar de waarheid.

Mery Todde 24 februari 2025
Met Primeur levert Jimmy Cams een razend spannende thriller af die je vanaf de eerste pagina bij de keel grijpt. Wanneer journaliste Noor Hakimi een verminkt lichaam ontdekt in een park in Brooklyn, lijkt het in eerste instantie een routinezaak. Maar al snel blijkt dat ze een beerput opent die haar ver voorbij de grenzen van een gewone misdaadreportage voert.

Cams weeft op meesterlijke wijze historische gebeurtenissen, politieke intriges en journalistiek speurwerk tot een adembenemend geheel. Van de schaduwen van de Koude Oorlog tot de gevolgen van 9/11 en de financiƫle crisis, Primeur brengt de donkere spelletjes van macht en corruptie op een indringende manier in beeld. Noor is een meeslepende protagonist: scherp, volhardend en menselijk, waardoor je haar zoektocht naar de waarheid met ingehouden adem volgt.

De schrijfstijl is filmisch en dynamisch, met dialogen die natuurlijk aanvoelen en plotwendingen die je telkens op het verkeerde been zetten. Cams weet spanning en diepgang perfect te balanceren, waardoor het boek niet alleen een thriller is, maar ook een scherpe blik werpt op de rafelranden van onze maatschappij.

Kortom, Primeur is een must-read voor liefhebbers van intelligente, gelaagde thrillers. Het is een boek dat je niet alleen in spanning houdt, maar je ook laat nadenken over de duistere krachten die achter de schermen aan de touwtjes trekken.

Meer recensies van Mery Todde

Het nieuwste boek van Evie Woods zit vol magische verhalen en bewandelt de intrigerende grens tussen het alledaagse en bovennatuurlijke. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.