Een Tijdloze Liefde.
Santa Montefiore's Wacht op mij is een prachtig verweven verhaal over verlies, hoop en de diepgaande kracht van de liefde die tijd en ruimte overstijgt. De roman voert de lezer door drie tijdlijnen – Cornwall in 1944, Londen in 1988 en Melbourne in 1995 – en verkent hoe levens op mysterieuze manieren met elkaar verbonden kunnen zijn.
Florence Dash, wiens hart wordt gebroken door het verlies van haar man Rupert tijdens de Slag om Arnhem, weigert de hoop op te geven. Wanneer ze het gedicht Wacht op mij ontdekt, groeit haar overtuiging dat Rupert op een of andere manier bij haar zal terugkeren. Tegelijkertijd worstelt Max in de jaren tachtig met intense dromen die hem terugbrengen naar de Tweede Wereldoorlog, terwijl hij scènes beleeft die hij onmogelijk kan kennen. Zijn zoektocht naar de oorsprong van deze herinneringen brengt hem naar het idyllische Gulliver’s Bay en een band met Rupert Dash die zijn begrip van identiteit en ziel op de proef stelt.
Wat deze roman bijzonder maakt, is Montefiore’s vermogen om zowel het emotionele als het spirituele te verweven. Haar schrijfstijl is warm en poëtisch, en de manier waarop ze tijd en ruimte overbrugt, voelt natuurlijk en geloofwaardig. De personages, vooral Florence, worden levendig neergezet in hun pijn, hoop en geloof in het onmogelijke.
Het verhaal neemt de lezer mee op een reis door een mystiek thema: reïncarnatie en de vraag of liefde echt eeuwig is. Hoewel het onderwerp spiritueel en soms bovennatuurlijk aandoet, blijft het boek diep geworteld in menselijke emoties en ervaringen, waardoor het zowel ontroerend als geloofwaardig is.
Wacht op mij is meer dan een romantisch verhaal; het is een reflectie op de manier waarop we betekenis vinden in liefde en verlies. Voor iedereen die gelooft in de kracht van een onbreekbare band, is deze roman een aanrader. Het eindigt met een boodschap die nog lang in je gedachten blijft hangen: soms komt ware liefde écht terug, zelfs als het leven anders loopt.