Mag niet ontbreken in je boekenkast

MetaenMarjolein 19 november 2024
Tijdens de kinderboekenweek is het traditie om een boek uit te zoeken. Vroeger ging ik altijd met mijn moeder op stap, nu neem ik mijn dochters mee naar onze lievelingswinkel Pezzi Pazzi.

Mijn dochter, Tatum van 5, koos dit versjesboek uit. Ik probeerde nog wat anders aan te smeren, want Annie MG Schmidt? Daar hadden we thuis toch meer dan genoeg van? Maar ze was onverbiddelijk... (iets met eigenwijs?!) Dit boek, met die vogeltjes op de voorkant, ging 'm worden. En… wat ben ik blij dat ze voor deze heeft gekozen! De versjes zijn zo grappig, gevat en wat blijkt... Ook nog eens hartstikke tijdloos. De tekeningen van Sanne te Loo zijn kleurrijk en vrolijk en een feest voor kinderen (en hun ouders) om naar te kijken. Elke avond drie versjes voor het slapengaan is een groot succes. ⁣

Absolute favoriet zijn de versjes: De regenworm en zijn moeder, ik lekker stout en de tand. (losse tanden zijn tegenwoordig een hot topic in huis).

Meer recensies van MetaenMarjolein