Wij zijn fan!
'Amara denkt even na. 'Soms wens ik dat ik voor even iemand anders ben. Of dat ik er anders uitzie. Of dat ik iets wat ik niet kan, ineens héél goed kan'.
Nadat Amara droomt van blonde haren, een puntig neusje en sierlijke spaghettislierten als benen, krijgt ze een idee. Bij opa Buur in de schuur gaat ze aan de slag met wonderlijke spullen. Na dagen klussen en knutselen, onthult ze haar uitvinding: de geweldig-zoals-je-bent-machine. Een klasgenootje vindt het maar raar dat de machine niks kan, maar na de uitleg van Amara willen alle kinderen zo’n gave machine hebben… Een apparaat dat je geweldig-zoals-je-bent laat voelen!
Wat een geweldig boek om in te zetten in de klas! We weten allemaal hoe belangrijk het is om een goed zelfbeeld te hebben. Inzien waar je goed in bent en wat je leuk vindt, zodat je zelfverzekerd in je schoenen staat. Met het boek ‘Liever toch mezelf’ creëer je gemakkelijk een opening om hierover in gesprek te gaan met kinderen.
Het boek sluit af met een uitdaging om jezelf of een ander een compliment te geven.
Achterin vind je extra informatie, eyeopeners en tips voor volwassenen die met dit boek aan de slag gaan. Daarnaast is er extra materiaal ontworpen, zoals een lespakket. Heel praktisch en goed te gebruiken!
In groep 8 hebben we het project: 'Wie ben ik?' De kinderen denken na over zichzelf en waar zij goed in zijn. Uiteindelijk houden we allemaal een presentatie over onszelf, maar we vertellen alleen wat we willen vertellen. Ik heb ‘Liever toch mezelf’ gebruikt als introductie van het project om vervolgens een klassikaal gesprek te voeren over eigenwaarde.
De prachtige en kleurrijke illustraties maken het boek helemaal af. Wij zijn fan!