Origineel maar niet pakkend genoeg
Een van de nieuwe aanwinsten van de Fairway Players toneelgroep is vermoord.
De moord vindt plaats na een grote inzamelingsactie binnen de gemeenschap. De tweejarige Poppy, het kleinkind van de oprichter van de Fairway Players, blijkt ernstig ziek, een hersentumor. Een nieuwe peperdure behandeling in Amerika zou haar kunnen redden. Iedereen zet alles op alles om het held bij elkaar te schrapen.
Toch vermoed één van de spelers dat er iets niet helemaal pluis is met de actie. Een deel van het geld verdwijnt en hoe zit het met de medicijnen van Poppy?
Femi en Charlotte krijgen het dossier vol met emails, brieven en sms'jes voorgeschoteld. Iemand is onterecht veroordeeld, wie, waarom? En nog belangrijker wie is de daadwerkelijke dader?
Janice Hallet is een Birtse journalist en scenarioschrijver en debuteert in de wereld van boeken met de Hoofdrol.
Uniek is de opzet van het boek zeker. Het is geen thriller zoals we die normaal kennen. Het boek bestaat slechts enkel uit chatberichten tussen Femi en Charlotte en mail- en smswisselingen tussen de Fairway Players.
In het begin leek het leuk om zo te lezen. Origineel en verfrissend. Echter halverwege valt op dat je er niet gemakkelijk inkomt. Daarnaast was de spanningsopbouw matig, wellicht door de andere soort vertelling.
Al waren de personages ook niet geheel pakkend. Het boek is zoveel oersonages rijk dat je je als lezer niet persoonlijk gebonden voelt met een van hen.
De schrijfstijl van de mails waren op zich prima en vlot te lezen en hier en daar zat er ook wel humor in verweven door de manier waarop de gemeenschap met elkaar omgaat. Zo bleef een van de spelers fanatiek Lourdes water aanbieden ter genezing van de kleine Poppy.
Al met al een nieuwe ervaring maar niet voor herhaling vatbaar. Twee sterren voor de Hoofdrol.