Een magisch avontuur

Michelle 07 mei 2024

Onmogelijke wezens  van Katherine Rundell

In dit boek wordt je mee op reis genomen naar de Archipel een geheime magisch eilanden groep waar allemaal mythische wezens wonen.
Christopher is een gewonen jongen die naar zijn opa gaat in de vakantie in het prachtige Schotland.
Langzaam komt hij er achter dat zijn opa hoeder is van de Archipel.
Als christopher een baby griffioen red
Ontmoet hij Mal, een meisje met een vliegjas die woont in de Archipel.
Er onstaat een ware vriendschap tussen de twee tieners.
Mal is op de vlucht voor een moordenaar en vraagt Christopher om hulp hij besluit om mee te gaan met Mal op avontuur om  de Archipel te redden.
Onderweg ontmoeten ze prachtig, grappige, lieve soms enge magische wezens. En maken ze een spannende tocht over de zee naar heel veel eilanden toe.
En doen ze er alles aan om de ondergang van de Archipel te redden

De schrijf wijze van Katherine Rundell
Is mooie duidelijke korte zinnen.
De hoofstuk zijn niet heel lang.
Idiaal jeugdboek voor de leeftijd 10 tot 12 jaar.
Maar ook de wat oudere kinderen en volwassenen worden heel blij van dit fantasy avondtuur.
Vanaf het begin wordt je in het boek gezogen en wil je weten hoe het afloopt.
Het is zo geschreven dat het spanned blijft en je eigelijk nog een extra hoofstuk uit wil lezen.

Onmogelijke wezen is het eerste deel van een trilogie.  Dus gelukkig gaat het verhaal nog veder en kunnen we straks deel twee lezen.
Ik ben nu al heel nieuwsgierig hoe het verhaal veder gaat lopen.

Zoals vaak in fantasy boeken met een eigen wereld, heb je een prachtig landkaart in je boek.
Zo kun je even terug bladeren om te zien waar je nu uithangt in het verhaallijn.
Er staat in het bestiatium van de hoeder alle magische wezens beschreven.  Met een afbeelding erbij. Hoe de karakter trekken zijn en waar ze voorkomen.

Dit is een aanrader voor de fantasy lezer

Deze heb ik ook regelmatig gebruikt tijdens het lezen.
Heel handig om even een beeld te voren over waar de schrijver het over heeft.

Meer recensies van Michelle