Een gruwelijk goed boek..!! Aanrader...

Mieke Piersma 19 december 2024
“Schim in de nacht” van Sterre Carron is het eerste stand-alone boek van deze schrijfster en tevens ook het eerste boek wat ik van haar lees. Ik ben zeer verrast, want het verhaal had mij helemaal in zijn greep en dat betekende dus uren lezen aan één stuk door.
Het verhaal is één groot mysterie vol spanning, leugens en dreiging en ik was helemaal in de ban van de hoofdpersonages, die allemaal hun eigen problemen hadden. Wàt een heerlijk spannend meeslepend boek en een aangename vlotte schrijfstijl.

Wanneer de tweelingzusjes Nina en Lorie 16 jaar worden hebben ze besloten om er een groot feest van te maken. Ze gaan allebei naar de buurtwinkel om de laatste lekkernijen te kopen..Dan vallen er mannen de winkel binnen met bivakmutsen en schieten twee mensen neer.
De zusjes weten zichzelf snel te verstoppen, maar worden helaas toch gevonden. Vanaf dit moment loopt de spanning op en vraag je je angstig af hoe dit afloopt. Het verhaal is mooi opgebouwd en voelt geloofwaardig, al weet je na een poos nog steeds niet waar het heen gaat..

De angst is onbeschrijflijk en je voelt mee met moeder Eva en vader Toon. En dat Eva met een groot schuldgevoel achter blijft, is heel begrijpelijk.
Ze heeft Lorie te kort gedaan en haar aandacht ging alleen maar uit naar Nina. Lorie heeft een sterke band met haar vader, zij is een dappere persoonlijkheid en haar zusje Nina is de slimste. De spanningsboog wordt langzaam opgevoerd en uiteindelijk eindigt het verhaal met een super plot die totaal onverwachts komt. Een fantastische thriller voor de liefhebber en een dikke vette aanrader !

Meer recensies van Mieke Piersma