Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

De toad in a the hole is een echte aanrader!

Mieke Schepens 04 december 2015 Hebban Recensent

Notitie van Valli Little: "Ik krijg meer aanvragen voor ovenrecepten dan voor welk ander gerecht ook, dus ik weet dat ik niet alleen sta in mijn passie voor bakken."
Ook ik hou van ovenrecepten. Terwijl het gerecht in de oven staat kun je alles wat je gebruikt hebt aan potten, pannen en bestek al afgewassen hebben, zodat je aanrecht weer schoon is.

delicious. 60 x oven recepten is een prachtig kookboek. Handzaam met prachtige kleurenfoto's op de ene pagina en het bijbehorende recept op de tegenoverliggende pagina.Je ziet zo steeds hoe het resultaat er uit zou kunnen zien. Het water liep me uit de mond na zoveel lekkers gezien te hebben.

De inhoud wordt verdeeld in een vijftal hoofdstukken, t.w.: Taarten; Cupcakes, muffins en koekjes; Taarten en vlaaien; Hartige taarten en pasteien; en Desserts.
Achter in het boek een overzichtelijk register van de recepten op alfabet. Op de laatste bladzijde nog een paar opmerkingen over gebruikte hoeveelheden (1 tl = 5 ml etc.) en oventemperaturen.
Praktisch detail is dat onder sommige recepten meer informatie over een bepaald ingrediënt vermeld is. Wat het precies is, waar het te koop is, hoe je het kunt maken of wat een vervanger is.
'Dulce de leche, een Zuid-Amerikaanse karamelsaus, is in grote supermarkten en delicatessenwinkels in potten te koop' en dan een verwijzing naar een pagina met een vervanger.

Het boek bevat voornamelijk recepten voor zoete gerechten, maar ook een aantal hartige recepten is te vinden onder het hoofdstuk 'Hartige taarten en pasteien'. Volgende week ga ik iets zoets proberen maar het recept dat ik gekozen had om vandaag te proberen is:

Toad-in-the-hole met mosterd-uiensaus
Hoofdgerecht (4 personen)
* 110 g bloem, gezeefd + 1 el extra
* 1 el grove mosterd
* 3 eieren
* 2 el tijmblaadjes
* 300 ml melk
* 300 ml runderbouillon
* 1 el fijngeknipte bieslook
* 1 tl worcestersaus
* 1 el fijngesneden bladpeterselie
* 1 el rodebessengelei
* 2 el zonnebloemolie
* ½ tl tomatenpuree
* 8 varkens-chipolata's (dunne varkenssaucijsjes)
* 1 grote rode ui, in dunne parten

ook nodig: 4 taartvormpjes of ovenschaaltjes van 375 ml inhoud of een muffin-bakplaat met 8 holtes, ingevet.

Verwarm de oven voor op 180° C.
Klop in een kom bloem, eieren, melk, bieslook, peterselie en 1 theelepel zout
door elkaar. Laat het beslag15 min. rusten.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de chipolata's rondom in 4-5 min. mooi bruin en vrijwel gaar.
Haal ze uit de pan en hak ze grof. Verdeel het vlees met de olie uit de pan over de vormpjes. Giet het beslag eroverheen en vul de vormpjes tot driekwart van de hoogte. Bak ze 20 min. in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.

Verhit intussen de tweede lepel olie in de koekenpan op middelhoog vuur.
Laat de uiparten hierin onder regelmatig omscheppen in 3-4 min. gaar en lichtbruin worden.
Roer de extra eetlepel bloem erdoor en daarna ook mosterd, tijm, bouillon, worcestersaus, rodebessengelei en tomatenpuree. Laat de saus onder af en toe roeren 3-4 min. pruttelen en binden.

Serveer de toad in the hole met de mosterd-uiensaus.

Bereiden ± 15 min. / rusten ± 15 min. / oven ± 20 min.

Toad-in-the-hole met mosterd-uiensaus is een ware aanrader! De naam van het gerecht (vertaling is pad-in-het-gat) doet enigszins vreemd aan, maar ik wist van Engelse vrienden dat dit de naam is van een traditioneel Engels gerecht. Dat maakte me heel benieuwd en ben gaan kijken wat ik nodig zou hebben. De boodschappen waren al snel gehaald en vanmiddag ging ik dan aan de slag. Gelukkig had ik nog rodebessengelei van Marienwaerdt in huis, want dat is het enige ingrediënt in dit recept dat niet overal te koop is. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht, met een gemakkelijke voorbereiding en weinig afwas naderhand! Er is geen extra zout nodig, omdat de bouillon en de chipolata's ook zout bevatten.

We hebben heerlijk kunnen smullen van deze toad-in-the-hole. Lekker met een glas rode wijn!
De gerechten uit delicious. 60 x ovenrecepten zullen een warme glimlach op het gezicht van je gezin en/of je gasten brengen. 
Dank je, Valli Little voor het samenstellen van dit heerlijke kookboek: delicious. 60 x oven recepten. 

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Mieke Schepens

Gesponsord

Een indringend verhaal op het scherp van de snede, vanuit de belevingswereld van de strafrechtadvocate die als slachtoffer moet strijden voor een eerlijke behandeling onder het recht waar ze altijd in heeft geloofd.

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt direct iets om over te praten! Daarom lezen we in november met heel Nederland 'Joe Speedboot' van Tommy Wieringa. Je haalt het boek gratis op bij je bibliotheek.

'Bevreemdend, mysterieus en ongelofelijk. Esther Gerritsen maakt het onbereikbare perspectief herkenbaar.' – Jury Boekenbon Literatuurprijs 2024 over Gebied 19

Nieuwe, prachtige roman van dé literaire stem uit Ierland, Sally Rooney.

Dog Man is terug met een spannend nieuw avontuur! Een stinkdier zorgt voor een groot drama: Dog Man ruikt verschrikkelijk

Een radicaal eerlijk en aangrijpend onderzoek van een dochter die niet alleen de moeizame relatie met haar moeder probeert te begrijpen, maar ook de verstoorde relatie tot haar eigen lichaam.

Speurend naar eeuwenoude ruïnes en kastelen, objecten en kunstwerken, reisroutes en slagvelden slalomt Bart Van Loo door de Lage Landen.

Een nieuwe Baantjer is altijd een goed cadeau! Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement aan de Amsterdamse Houtkade. Er steekt een mes in zijn rug. 

Een magische reis naar Fantasia is een nieuwe versie van het avontuur Lang Leve Fantasia van Geronimo Stilton met extra veel avontuur en veel meer illustraties. Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Een betoverend cadeauboek, met linnen omslag, poëtisch vertaald door Imme Dros.

De manga over een avontuurlijke eenhoorn voor 9+. Unico's liefde heeft Venus en haar handlanger Byron wakker gemaakt, die hen allebei willen vernietigen!

De uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis. Een schitterend halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt.

Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. De directeur, mevrouw Azijnvijver, heeft één strenge eis: geen telefoons mee op kamp.

Meester Mark verzamelde de allerleukte taalfoutjes en kinderlogica over feesten en feestjes: van verjaardag tot kerst, en van sint tot de geboorte van een baby.

Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen - Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot.

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar Will en Sara hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt.

Het langverwachte vervolg op Koninkrijk. Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Vergeet wat je weet over het continent Afrika. Zeinab Badawi duikt in het verleden van haar geboortecontinent, de geboorteplek van de mensheid.

Waar we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer overbeschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij – met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn.

In dit derde deel van 'De memoires van Abel Sikkink' zien we Parijs en het grillige Europa van de tweede helft van de negentiende eeuw.

De ineenstorting van welvaartsstaten, supercyclonen, megadroogtes, extreemrechts extremisme, ongebreidelde virussen, energietekorten, cyberaanvallen: de mensheid beweegt zich richting een tijdperk van permanente crisis.

Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!